HomeContactNieuwsbrief
Hold-to-run veiligheidsschakelaars

Wanneer een machine ingesteld moet worden waarbij de bediener in de gevarenzone aanwezig moet zijn, biedt de hold-to-runknop een oplossing om de bediener te beschermen tegen gevaren tijdens het instellen.

Hold to run knop vrijgave schakelaar draadloos toestemming toestemmingsschakelaar

Doordat operators vaak in de gevarenzone aanwezig moeten om de machine in te stellen en moeten zien wat er gebeurt, moeten hiervoor bepaalde veiligheidsvoorzieningen als lichtschermen en veiligheidsschakelaars uitgeschakeld worden. Om in deze gevallen een extra veiligheidslaag te creŽren, dient de machine alleen met sterk gereduceerde snelheid te mogen  bewegen en alleen wanneer de hold-to-run knop bediend is. De hold-to-runknop, ook wel vrijgaveschakelaar of enable switch genoemd, kent drie standen. Onbediend is de schakelaar in ruststand, bij het indrukken wordt een dubbelvoudig gedwongen contact gesloten voor de veiligheidsbesturing. Daarnaast is de ruststand gelijk aan de stand wanneer men de schakelaar volledig indrukt.

Veilige situatie door loslaten of verder indrukken
Bij gevaar zal de bediener van schrik of de schakelaar loslaten of verder indrukken; in beide gevallen valt het gesloten NO contact open en komt de machine tot een volledige stop. Veelal worden hold-to-runschakelaar voorzien van een basisstation voorzien van een veiligheidsschakelaar, pas wanneer de hold-to-run knop is teruggeplaatst in het basisstation kan de machine in automaat draaien. Hierdoor wordt voorkomen dat de machine ongewenst met maximale snelheid kan draaien. Hold-to-runknoppen zijn leverbaar met lange kabels, eventueel voorzien van oprolhaspels. Voor grote gebieden en lange afstanden zijn draadloze versies leverbaar.

Toepassingen
* Instellen van diverse typen machines waarbij zicht op product van belang is
* Onderhoud en revisiewerkzaamheden waarbij machine moet bewegen
* Schoonmaakwerkzaamheden waarbij machine moet bewegen

Voordelen
* Schakelaar is verwerkt in ergonomische greep
* Draadloze versies leverbaar met veiligheidcertificaat
* Optioneel leverbaar met aanvullende bedieningsknoppen
* Optioneel leverbaar met basisstation                                     Specificatiebladen

© 2008, 2014 Inrato International | Disclaimer